agenda-to.com
concertkalender België Nederland

23-09-2017 - Black Anvil + Botanist

Evenement:
Datum: zaterdag 23-09-2017 
Deuren: 20:00 
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): Black Anvil + Botanist 
Genre: Metal 
Subgenre: black metal 
Info: Het is al even geleden dat 't Beest aandacht aan black metal besteedde. Vanavond twee bands uit de minder orthodoxe kant van het spectrum, waar de misanthropische filosofieën met beduidend meer melodie worden ondersteund dan bij de wat meer voor de hand liggende voorbeelden uit het genre.

Black Anvil ontstond uit de NYHC band Kill Your Idols. De band speelde aanvankelijk een door Dissection en Watain geïnspireerde vorm van blackened thrash, maar op hun laatste album As Was vinden we daar bovenop de nodige invloeden van Alcest en vooral stadgenoten Type O Negative. Dankzij een voor het genre ongekend open productie is de plaat verrassend toegankelijk met een welhaast monolithisch karakter, en vanavond zien en horen we hoe zich dat vertaalt naar de nieuwe zaal van 't Beest.

Van de andere kust van de USA en een paar experimentele stappen verder vinden we Botanist uit San Francisco: 'the hammered dulcimer black metal band about plants', en van die omschrijving is geen woord gelogen. Botanist gebruikt als enige metalband ter wereld hammered dulcimers in plaats van gitaren, en creëert daarmee weelderige tapijten van melodie over furieuze blastbeats. Daartussen wriemelen bijna gefluisterde vocalen apocalyptische teksten over de onvermijdelijke ondergang van de mens, en de daaropvolgende glorieuze overheersing van de aarde door het vrijuit woekerende plantenleven.

Verkwikkende materie dus vanavond, met deze unieke combinatie van Botanist en Black Anvil. De bands zijn niet samen op tour, en het was door toeval en doortastend ingrijpen dat ze vanavond beiden als double headliner in 't Beest kunnen staan. Grijp dus je kans, de ondergang van de wereld klonk in Zeeland nog nooit zo copieus als vanavond in 't Beest!
 
Naam:
Adres:   
  ()