agenda-to.com
concertkalender België Nederland

10-11-2017 - Bluesnight: Leif De Leeuw Band

Evenement:
Datum: vrijdag 10-11-2017 
Deuren: 20:00 
Start: 21:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Bluesnight: Leif De Leeuw Band 
Genre: Blues 
Info: Leif de Leeuw werd dit jaar door de lezers van muziekblad De Gitarist voor de tweede keer uitgeroepen tot Beste Blues(rock)gitarist Benelux. Hij kwam dit jaar ook nog eens hoog binnen in de algemene top 25 in datzelfde magazine, en won tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award, in 2009 en 2013.
Ook de band, bestaande uit Leif de Leeuw (gitaar), Tim Koning (drums), Boris Oud (basgitaar) en Britt Jansen (gitaar en vocals), viel meerdere malen in de prijzen. Zo wonnen zij eind 2014 de Dutch Blues Challenge en werden ze in 2015 uitgeroepen tot Best Band 2015 door de European Blues Awards. De band sleepte dan wel twee blues-prijzen binnen, maar zij laten zich niet beperken door muzikale grenzen. Meerdere stijlen, zoals funk, soul, roots, fusion, country en rock zijn terug te horen in hun muziek.

De band stond vorig jaar èn dit jaar op Sziget, tourde door onder andere Amerika, Duitsland en Zwitserland en speelde op festivals als Rockwell Open Air in Duitsland, Ribs n Blues, Haarlem Jazz en Culemborg Blues.

Tussen al het touren door vonden ze ook nog eens tijd om de opvolger van debuutalbum Leelah op te nemen, en die plaat komt uit vlak vóór de band in 't Beest speelt. Reden te meer om een avond te komen genieten van niet alleen het gigantische gitaartalent van Leif de Leeuw, maar ook van zijn onnavolgbare band met daarin die fantastische zangeres Britt Jansen!
 
Naam:
Adres:   
  ()