agenda-to.com
concertkalender België Nederland

05-11-2017 - Hackensaw Boys

Evenement:
Datum: zondag 05-11-2017 
Deuren: 15:30 
Start: 16:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Hackensaw Boys 
Genre: Country 
Info: Jazeker, weer zo'n gezellige Beest-zondagmiddag waar we de weken aan elkaar klinken met de beste bands die we in binnen- en buitenland kunnen vinden!

Al ver vóór stringbands een 'dingetje' werden op de grote festivals, waren daar de Hackensaw Boys. Nog vóór The Avett Brothers de grote zalen uitverkochten, Mumford & Sons zowat de grootste band op ieder's lippen werd, en voordat de duvel en z'n ouwe moer met baard en bretels liep, waren de Hackensaw Boys al druk bezig bluegrass en 'old time music' te mixen met een flinke dosis eenentwintigste-eeuwse rock n roll. In akoestische setting gebruikt de band uit Virginia onder andere banjo, gitaar, mandoline, fiddle, harmonica en contrabas. Geen covers of traditionals maar nieuwe songs van één van de opwindendste americana-bands.

Van origine komen de Hackensaw Boys uit Charlottesville maar de bandleden komen uit alle hoeken van de Verenigde Staten. Al ruim vijftien jaar trekt de band de hele wereld over en leverden diverse succesvolle platen af. Ook in de BeNeLux is de band een graag geziene gast en waren zij reeds te zien op onder meer Pukkelpop en Lowlands. Dit is bluegrass, maar niet in de traditionele zin des woords!

"Vanaf tel één danst en springt het publiek op de vrolijke americana. Bepalend is het fiddlegeluid en de plompe staande bas. Daaromheen cirkelen banjo's, mandolines en gitaren. Het is vrolijk en aanstekelijk en meer dan alleen feestmuziek. Daarvoor is de band nog altijd te goed en zitten de liedjes te knap in elkaar." (Kindamuzik.net)

"Eén opmaat van violist Ferd Moyse en je begeeft je direct in de magistrale sfeer van Charlottesville, Virginia. Het maakt niet uit waar je Hackensaw Boys neerzet; waar ze spelen, brengen ze hun bluegrass vol overgave aan de man." (3Voor12)
 
Naam:
Adres:   
  ()