agenda-to.com
concertkalender België Nederland

01-12-2017 - DOOL + Wolvennest

Evenement:
Datum: vrijdag 01-12-2017 
Deuren: 20:00 
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): DOOL + Wolvennest 
Genre: Rock 
Subgenre: Dark rock 
Info: Als Elle Bandita bezocht Ryanne van Dorst 't Beest al meerdere malen, en het laatste album dat ze onder dat alter ego maakte gaf al duidelijke aanwijzingen naar wat zou komen. Samen met de ritmesecte van The Devil's Blood richt Van Dorst in 2015 DOOL op, waarin ze dark rock, gothic pop, metal en psychedelica op bijzonder overtuigende wijze samenvoegt tot een oprecht indrukwekkend geheel. De prachtige single Oweynagat liet al horen dat zowel fans van The Devil's Blood als Wovenhand, Alice In Chains of Sisters Of Mercy bij DOOL terecht kunnen. Het daaropvolgende album Here Now, There Then overtreft alle verwachtingen en mag zich scharen onder de beste platen van eigen bodem sinds de eeuwwisseling.

Al die superlatieven zouden wat minder impact hebben als de band het af laat weten op het podium, maar ook daar heeft DOOL zich vrijwel direct tussen de Nederlandse top gevoegd. Het optreden tijdens Roadburn 2016 was min of meer het startschot voor een reeks intense en sfeervolle shows waar inmiddels ook onze oosterburen al in grote getale op af komen. DOOL is een bijzondere en waardevolle nieuwe naam in de internationale muziekscene, en 't Beest is trots de band te kunnen ontvangen in onze nieuwe zaal!

Al net zo bijzonder is de support voor DOOL vanavond. Het Belgische Wolvennest is het muzikale partnerschap van Kirby Michel (La Muerte), Corvus von Burtle (Cult Of Erinyes) en Marc De Backer (Mongolito). Bijgestaan door twee leden van Der Blutharsch And The Infinite Church Of The Leading Hand creëert men een spookachtige retro-horrorsfeer met ritualistisch aandoend drumwerk, psychedelische synths en repeterende riffs en drones. Het resultaat is hypnotiserend, creepy, filmisch en niets minder dan geniaal.
De live rituelen van Wolvennest zijn spaarzaam, en ook tijdens deze DOOL tour doen ze slechts twee keer mee. Alle ingredienten voor een unieke, duistere en opzienbarende avond zijn dus op hun plaats!
 
Naam:
Adres:   
  ()