agenda-to.com
concertkalender België Nederland

27-10-2017 - The Royal Engineers + The Cosmic Carnival

Evenement:
Datum: vrijdag 27-10-2017 
Deuren: 20:00 
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): The Royal Engineers + The Cosmic Carnival 
Genre: Pop 
Subgenre: Rock 
Info: The Royal Engineers, gevestigd in Utrecht, staan bekend om hun catchy popsongs met een flinke dosis Rock 'n Roll. Geïnspireerd door het analoge geluid van de jaren 70, profileren ze zich elke show weer door een originele en groovy sound neer te zetten. Hun eerste EP 'One' kwam uit in uit 2015, wat resulteerde in een succesvolle Popronde in het jaar daarna. Na dit succesvol afgesloten te hebben, vlogen ze in januari 2017 richting de Verenigde Staten, waar ze onder andere optraden tijdens het Sundance Filmfestival in Utah en hun nieuwe video voor de singel 'Hit it & Do it again' opnamen. Deze clip bezorgde hen een optreden in De Wereld Draait Door in maart, waarna ze de zomer gebruikten voor het opnemen van hun eerste album. Naast de inmiddels klassieker 'Hit it & Do it again' en de absolute meezinger 'Hey Sister' kun je dus een hoop nieuwe liedjes verwachten. Get ready to rock 'n' roll!

Inmiddels zijn ze tien jaar een van de meest gevierde live-acts uit de lage landen: The Cosmic Carnival. Hun samensmelting van herkenbare elementen zonovergoten americana, bezwerende soul, 70s rock nuggets en psychedelische pop is ronduit uniek en kent in deze kosmos geen gelijke. De brandende liefde voor muziek, het intense spelplezier, de vernieuwingsdrang en arbeidsethos zijn bij de Rotterdammers onverminderd gebleven. En daarmee heeft The Cosmic Carnival voldoende munitie verzameld om in 2017 weer het stof van de planken te spelen.

The Cosmic Carnival bracht op 18 april 2017 haar vijfde plaat 'First Flowers' uit. De officiële albumrelease vond plaats in Paradiso Amsterdam en was meteen het startschot van een voorjaars clubtour door Nederland. De zomer stond vervolgens in het teken van een Amerikaanse tour, die de band over een periode van 1 maand in 15 verschillende Staten bracht, met optredens in onder andere Chicago, Nashville en New York City.

Met First Flowers toont The Cosmic Carnival haar meest eerlijke en meest natuurgetrouwe dwarsdoorsnede. Naast folk en americana plukt de band vruchten uit vintage soul (You), futuristische latin jazz (Burning Wire) en compacte seventies funk (Lost & Found). Zodoende behoudt het geluid van de band een sterke retro-sfeer: artiesten als The Grateful Dead, The Band, Jefferson Airplane, maar ook Bob Marley, Springsteen en CCR vormen bakens van inspiratie.
 
Naam:
Adres:   
  ()