agenda-to.com
concertkalender België Nederland

24-11-2018 - Ferocious Dog + Drunken Dolly

Evenement:
Datum: zaterdag 24-11-2018 
Deuren: 20:30 
Start: 21:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Ferocious Dog + Drunken Dolly 
Genre: Punk 
Subgenre: Celtic punk, Folkpunk, Celtic rock, Ska-punk 
Info:
De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 6% BTW. De deurprijs bevat 6% BTW.

Vorig jaar op Klomppop, deze zomer op Lowlands, vanavond in 't Beest! Ferocious Dog, het zeskoppige folkpunk monster uit Nottingham heeft dezelfde maatschappelijke opvattingen als Robin Hood, het politieke geweten van Che Guevara en de strijdbaarheid van The Clash. Muzikaal zijn ze volgens eigen zeggen beïnvloed door bands als Levellers, Stone Roses, The Dubliners, Rage Against The Machine, The Pogues, Dropkick Murphys, Bob Marley en The Specials.
De muzikanten van Ferocious Dog observeren, net als hun genoemde muzikale helden, politieke en sociale misstanden met een kritische blik en delen hun ongenoegen daarover in bevlogen muziek en songteksten. Daarbij is de band ook op andere maatschappelijke terreinen actief, zo organiseren ze bijvoorbeeld food drops samen met lokale voedselbanken in plaatsen waar ze optreden.

In England heeft de band het op eigen houtje geschopt tot de premier league van de Engelse zalen en festivals, waar o.a. Glastonbury werd getrakteerd op hun unieke mix van folk, punk, ska en rock met een show die bol staat van oprechte bevlogenheid en passie. Ook in Nederland is Ferocious Dog hard op weg een gevestigde naam in het clubcircuit en op festivals te worden, mede dankzij shows die steevast een bonte mix van bijvoorbeeld kantoorpikken, hanekammen, hockeymeisjes, corporate lullen, anarchistpunkers, black metalfans en dronkaards aan het dansen krijgt.

Als support vanavond het Rotterdamse Drunken Dolly, en dat zijn uiteraard geen onbekenden bij vaste publiek van Ferocious Dog. Met (ex-)leden van The Apers en The Bat Bites in de gelederen viert Drunken Dolly al jaren feest op de Nederlandse podia. Logisch dat ze in 2015 de feestband van de Popronde waren en in 2017 de aftershow van de Dropkick Murphys in de Heineken Music Hall (tegenwoordig AFAS Live) verzorgden.
Vanaf 9 september is het debuutalbum Alcoholic Rhapsodyverkrijgbaar op LP, CD en als download. Een geweldige plaat om thuis bij in te drinken, maar live komt Drunken Dolly ultiem tot zijn recht!
 
Naam:
Adres:   
  ()