agenda-to.com
concertkalender België Nederland

17-08-2019 - A Nocte Temporis: Reinoud van Mechelen (tenor), ...

Evenement:
Datum: zaterdag 17-08-2019 
Deuren: 19:00 
Start: 20:00 
Category: Concert 
Artiest(en): A Nocte Temporis: Reinoud van Mechelen (tenor), Anna Besson (traverso), Salomé Gasselin (viola da gamba) Marc Meisel (klavecimbel) 
Genre: Classical 
Subgenre: Oude Muziek Bach 
Info: BELGISCHE TENOR GEEFT ZOMERAVONDCONCERT IN ’T WOUDT

Op zaterdag 17 augustus a.s. om 20.00 uur geeft het fantastische ensemble A Nocte Temporis, dat bestaat uit tenor Reinoud van Mechelen, fluitiste Anna Besson, gambist Salomé Gasselin en klavecinist Marc Meisel, een Zomeravondconcert in de kerk van het dorpje ’t Woudt.

Reinoud Van Mechelen, samen met Anna Besson oprichter van A Nocte Temporis, behaalde in 2012 zijn Master diploma op het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Dina Grossberger. In 2017 werd hij bekroond met de prestigieuze Caecilia Prijs als Jonge Musicus van het Jaar van de Vereniging van de Belgische Muziekpers. Reinoud geeft concerten op belangrijke internationale podia en werkt samen met gerenommeerde ensembles en dirigenten zoals o.a. Philippe Herreweghe en William Christie.

A Nocte Temporis komt met het programma ‘Erbarme dich’ met werken van Johann Sebastian Bach.
Erbarme dich doet velen denken aan de bekende alt-aria uit de Matheuspassie van J.S. Bach. Het is echter ook een aria voor tenor en traverso uit Cantate BWV 55. Reinoud Van Mechelen en fluitiste Anna Besson hebben rond deze aria en enkele andere aria’s van Bach een programma samengesteld waarin de stem en de fluit, ondersteunt door de viola da gamba en het klavecimbel, de dialoog aangaan. Ook worden er door de verschillende instrumenten solowerken gespeeld.

Kaarten kunnen vooraf gereserveerd worden via www.concertentwoudt.nl. De gereserveerde kaarten kunnen vanaf 19.00 uur, op de avond van het concert, opgehaald worden in de hal van de kerk. De toegangsprijs voor dit avondconcert is € 20,- inclusief een drankje in koffiehuis ‘De Hooiberg’. ’t Woudt ligt aan de weg van Delft naar het Westland.

Voor meer informatie:
Comité Concerten ’t Woudt
Contactpersoon Albert Moerman
info@concertentwoudt.nl
 
Naam: Kerk van dorpje 't Woudt 
Adres: 't Woudt 25  25 / 32 
2636 HD Midden-Delfland (Schipluiden)
Tel: 0622183927 
E-mail: info@concertentwoudt.nl